GSW HEADQUARTERS BERLIN SAUERBRUCH HUTTON ARCHITECTS PDF

GSW Headquarters Berlin: Sauerbruch Hutton Architects [Matthias Sauerbruch, Louisa Hutton, Isabelle Hartmann, Sauerbruch Hutton Architekten] on. This is an extension to and renovation of a high rise slab. It forms the extension to an office tower which was one of the first projects to be built during the. GSW Headquarters. Offices. added on: 01/01/ one of the first projects to be buiLt during the reconstruction of Berlin in the s. in the city, and by a commitment to an architecture that is economical with the (built.

Author: Tuzragore Nishicage
Country: Antigua & Barbuda
Language: English (Spanish)
Genre: Spiritual
Published (Last): 1 May 2011
Pages: 258
PDF File Size: 17.61 Mb
ePub File Size: 11.60 Mb
ISBN: 516-3-77431-439-3
Downloads: 26742
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Akinogis

GSW Headquarters – Data, Photos & Plans – WikiArquitectura

The flooring system adopted in integrated services structure to minimize the depth, thus gaining the highest possible headroom, given the horizontal restrictions imposed by the existing building. The new building reflects both the logic of the baroque approach to the street as urban transformations of the nineteenth century.

The GSW Headquarters building, a real estate company of private property, was the first skyscraper to be built in Berlin after the fall of the Wall in Mechanical parking system that would increase the number of places available, and this required the construction of a sub-cellar 16m below basement level was introduced.

Due to the shape of the building and the location of the nuclei, is located in the south which takes most wind load calculated according to Frankfurtdesign guide for high rise buildings. However, by continuing to use the site without changing settings, you are agreeing to our use of cookies.

Amazon Advertising Find, attract, and engage customers.

Sauerbruch – Hutton: Gsw Headquarters, Berlin, 1999

Subscribe to Archello’s newsletter. Most of the vertical structure in the basement is rachitects with reinforced concrete walls to maximize the number of parking spaces.

  EUSA REG 600-2 PDF

The architect wanted a finish of exposed sauerbruchh in columns, but to minimize their size, were designed using steel sections coated concrete. An integrated system of closures, construction technique of low energy consumption inside the wall allows natural cross ventilation, facilitating the passage of air from the front east to west through the interior spaces and specially designed openings in the corridors.

Archirects offices, which are lit primarily with natural light, lux light for artificial lighting. The story structure has a thermal system Double skin with windows that open.

GSW Headquarters Berlin, Sauerbruch Hutton Architects

A low-energy building emerged, which not only offers an exemplary working environment in its passive control of energy consumption, but also aims to improve the immediate well-being of its inhabitants through an architecture in which the value of sensuous space is rediscovered.

The shape of the nucleus changes south below the third floor to have to go, at ground level, one of the entrances to parking. Architecture architevts better explained in images Follow us on Instagram! By logging into your account, you archiitects to our Terms of Use and Privacy Policyand to the use of cookies as described therein.

A truss at roof level of the columns that would provide an intermediate support between plants was designed suspended. Village Centre in Sanhe China.

He has maintained an involvement in teaching throughout his professional career, having held professorships at the University of Virginia, the State Academy of Art and Design in Stuttgart and Berlin Technical University. The building prioritizes the value of the sensitive space and offers a dynamic painting on the scale of the city. East Dane Designer Men’s Fashion. Aiming for climate protection and resources conservation, this energy-consulting center is an important step forward towards an energy-conscious future.

  BRIE GERTLER SELF KNOWLEDGE PDF

In other projects Wikimedia Commons. The colored slats of the glass facade create a daily changing appearance” Michael Imhof and Leon Krempel You can find out more or switch them off if you prefer.

The fundamental urban and building concepts of the competition were developed and enhanced during the design and construction period. This aspect of the design determines the height between floors of the new building to the existing, relatively low 3. The main elements were affected facades, floors and services at the interface. I understand that I can unsubscribe at any time.

Get to Know Us. A surveillance system was installed around the latter to follow the effect of building around him, while an injection system was installed underneath to be raised back to its upright position. Modern environmental systems that has been employed using passive means consume less power and are healthier.

Because the cores are relatively thin walls of mm, the main air bands are arranged outside them, thereby avoiding large holes in the central walls to reduce their rigidity. Elements of gray blocks of East Germany can be seen in the repetition, while the color and the smooth curves indicate a contemporary response to the urban context.

Choose your location preference: Diaphragm walls were used, with an intermediate horizontal slab as support. Share your thoughts with other customers.